Anàlisi i monitorització de xarxes: Per què és important per a la teva empresa?

Les xarxes internes de les empreses són cada vegada més complexes, suportant aplicacions i serveis estratègics cada vegada més importants. Per això, l’anàlisi i monitorització de xarxes s’ha convertit en una tasca cada vegada més important i de caràcter proactiu per evitar problemes.

En l’actualitat, la informació arriba de diverses fonts i en diferents formes. Això comporta una demanda de millorar la xarxa o els mitjans de transmissió finals. Les xarxes de dades han registrat creixements molt significatius generats per noves maneres de fer arribar la informació als usuaris.

En l’actualitat, les empreses lluiten per millorar els seus processos i la seva capacitat de poder competir en el món de les telecomunicacions. Per aquesta raó, han d’adoptar solucions relacionades amb Internet, ja que les xarxes de computació pateixen sovint de congestió i col·lapses importants.

Aquests col·lapses es produeixen perquè en les xarxes habitualment circula trànsit que fins fa poc no era habitual, com vídeos, àudio, missatgeria i multimèdia. Actualment, existeixen xarxes locals que tenen connexions amb més de 200 dispositius connectats, el que comporta que la xarxa pugui estar més lenta.

Beneficis de l’anàlisi i monitorització de xarxes:

L’anàlisi i monitorització de xarxes ofereix a les empreses una sèrie de beneficis, entre els quals destaquen:

  • Millora de la disponibilitat de la xarxa: En detectar i solucionar els problemes abans que es produeixin, es pot evitar que la xarxa s’aturi, el que pot causar pèrdues econòmiques i de productivitat.
  • Millora del rendiment de la xarxa: En identificar els colls d’ampolla, es poden prendre mesures per millorar el rendiment de la xarxa i garantir que les aplicacions i els serveis funcionin correctament.
  • Millora de la seguretat de la xarxa: En supervisar el trànsit de la xarxa, es poden detectar possibles amenaces de seguretat, com atacs de malware o denegació de servei.

Eines d’anàlisi i monitorització de xarxes:

Existeixen una sèrie d’eines d’anàlisi i monitorització de xarxes que permeten a les empreses supervisar el rendiment, la disponibilitat i la seguretat de les seves xarxes. Aquestes eines solen oferir una sèrie de funcionalitats, com ara:

  • Monitorització del trànsit de la xarxa: Permet supervisar el trànsit de la xarxa, identificant l’origen i el destí del trànsit, així com la quantitat de dades que es transmeten.
  • Monitorització del rendiment de la xarxa: Permet supervisar el rendiment de la xarxa, identificant els colls d’ampolla i els possibles problemes de rendiment.
  • Monitorització de la seguretat de la xarxa: Permet supervisar la seguretat de la xarxa, identificant possibles amenaces i vulnerabilitats.

Conclusió:

L’anàlisi i monitorització de xarxes és una tasca cada vegada més important per a les empreses. En realitzar un anàlisi i monitorització de la xarxa de forma regular, les empreses poden millorar la disponibilitat, el rendiment i la seguretat de la seva xarxa.

Necessites ajuda amb el teu xarxa de dades? Som experts!

Apintel Suministros